Betydning-definition.com

På Betydning-definition.com har du mulighed for at søge i flere ordbøger samtidigt. Tusindvis af betydninger i vores søgemaskine er blevet tilføjet af folk som dig. Alle ord og betydninger er velkomne. Det kan være betydninger af navne, svære ord, slang, fremmedord eller endda ord som du selv har fundet på. Gør os og andre besøgende glade og tilføj et ord! Tilføj betydning.


Søg i 356.248 betydninger.Nyeste betydninger

0   0

Hydraulisk kalk


En kemisk uren form for re-karbonatiseret kalk med hydrauliske egenskaber af varierende omfang. De hydrauliske egenskaber genereres af betydelige mængder silica, alumina og normalt en vis del jern, kemisk kombineret med meget af den brændte kalk, der vil udvise en hydraulisk reaktion, når den uds [..]
Kilde: lhoist.com

0   0

Hydratkalk


Ca(OH)2, calciumhydroxid. Fås, når calciumoxid blandes eller 'læskes' med vand. Kaldes også læsket kalk. Jf. type N.
Kilde: lhoist.com

0   0

Højovn


Teknologi anvendt i stålfremstillingsprocessen for at reducere jernoxid i metallisk jern (også kaldet råjern) og for at fjerne urenheder fra jernmalmen.
Kilde: lhoist.com

0   0

Halvhydreret brændt dolomit


Ca(OH)2.MgO, calciummagnesium(di)hydroxidoxid, halvlæsket brændt dolomit, hydreret brændt dolomit, læsket brændt dolomit.
Kilde: lhoist.com

0   0

Halvbrændt dolomit


CaCO3.MgO, calciummagnesiumkarbonatoxid, kalcineret dolomit, halvkalcineret dolomit, calciummagnesiumkarbonatoxid, brændt dolomit.
Kilde: lhoist.com

0   0

Hærde


Hærdning svarer til en hændelse, hvor en struktur ved tørring eller en kemisk reaktion bliver styrket. F.eks. tørring af jord, re-karbonatisering med CO2, reaktionen af silica og calcium, der fører til hydrerede calciumaluminater. Ofte også omtalt som binding.
Kilde: lhoist.com

0   0

Grovkornet brændt kalk


En af de tre primære størrelseskategorier for brændt kalk, generelt fra 2 til 12 mm.
Kilde: lhoist.com

0   0

Gøde


I landbrugsprocesser er calcium og magnesium vigtige plantenæringsstoffer.
Kilde: lhoist.com

0   0

Gips


Det almindelige navn for mineralet bestående primært af fuldt hydreret calciumsulfat, CaSO4 x 2H2O eller calciumsulfatdihydrat. Gips findes naturligt i mange områder og fremstilles gennem visse FGD-vådprocesser (Flue Gas Desulfurization afsvovling af røggas)
Kilde: lhoist.com

0   0

GCC


Ground Calcium Carbonate. GCC fremstilles ved at knuse og formale en karbonatbjergart, typisk kalksten, kridt eller marmor. 
Kilde: lhoist.com

0   0

Fyldstof


Fint formalet kalksten eller dolomit. Bruges f.eks. som fyldstof i asfalt, plastik, maling og papir. Et stof, der tilsættes til et system eller produkt for at øge volumen, vægt, viskositet, opacitet eller styrke og ofte brugt til at reducere prisen. Ved anlægsaktiviteter anvendes kalksten som fy [..]
Kilde: lhoist.com

0   0

Fylde op


Det at fylde tom plads op for at forbedre planheden, f.eks. opfyldning ved jordarbejde.
Kilde: lhoist.com

0   0

Forsuring


Reduktion af pH-værdien for jord, vandveje og søer.
Kilde: lhoist.com

0   0

Formaling


Proces for størrelsesreduktion, generelt ned til under 100 µm.
Kilde: lhoist.com

0   0

Formaling


Proces for kornstørrelsesreduktion, generelt ned til 2/3 mm.
Kilde: lhoist.com

0   0

Flusmiddel


I glasprocesserne reducerer det smeltepunktet for kvartssandet (som supplement til andre flusmidler som f.eks. Na2O), hvilket sparer energi i industrielle glasovne. I stålfremstillingsprocesserne reducerer kalksten og brændt kalk smeltepunktet og øger fluiditeten for slaggerne. Det er en slags ke [..]
Kilde: lhoist.com

0   0

Flokkuleringsmiddel


Flokkulering er en proces, hvor et opløst stof kommer ud af opløsningen i form af sammenkittede partikler eller flager. Flokkulering og sedimentering er meget anvendt i rensning af drikkevand samt spildevandsrensning og rensning af andre industrielle spildevandsstrømme. Ved anlægsaktiviteter med [..]
Kilde: lhoist.com

0   0

Eksoterme processer


Kvalificerer en kemisk reaktion, der genererer varme.
Kilde: lhoist.com

0   0

Dolomitisk kalksten


Metalkvalitetskalksten indeholder forskellige andele af magnesiumcarbonat.
Kilde: lhoist.com

0   0

Dolomit


CaCO3MgCO3, calciummagnesiumcarbonat, dolomitisk kalksten, magnesiumkalksten, dolosten.
Kilde: lhoist.comSide:   1 2 3 4 5 6 7 8 9