viden.jp.dk

Woonplaats:1
opstemme modtaget4
nedstemme modtaget5
Karma:0 (stem op-stem ned)0 optjente Badges

Der blev ikke fundet nogen badgesDefinitioner (61)

1

1   0

dummy


Skitse over en avis-sides udseende, hvor annoncernes placering er tegnet ind. En dummy er i andre sammenhænge også en slags prøve på projekter. Det kan være et nyt websted eller en ny sektion i avisen.
Kilde: viden.jp.dk

2

1   0

henvisning


En kort tekst på f.eks. forsiden, der oplyser om en vigtig historie på en af siderne inde i avisen.
Kilde: viden.jp.dk

3

1   1

paginering


Nummerering af sider i en avis eller i et dokument.
Kilde: viden.jp.dk

4

1   0

referat


En gengivelse af f.eks. en tale, et møde eller lign., der er så nøjagtig som muligt. Journalisten fungerer som ''mikrofonholder'' og skal i sammenhængende form gengive en prioriteret version af indholdet. Personlige kommentarer og meninger må ikke forekomme i et referat.
Kilde: viden.jp.dk

5

0   0

søg


Søg i hele viden.jp.dk
Kilde: viden.jp.dk

6

0   0

anmeldelse


En journalists mening om en bog, en udstilling, en koncert eller teaterstykke eller en film. Anmeldelsen skrives næsten udelukkende af journalister med særlig viden om emnet.
Kilde: viden.jp.dk

7

0   0

annonce


en betalt bekendtgørelse i avisen, hvor annoncøren selv har afgørelsen over tekst og udformning for derefter at betale for de brugte millimeter. Annoncer indeholder typisk reklamer, information om receptioner, jubilæer, runde fødselsdage og begravelser.
Kilde: viden.jp.dk

8

0   0

artikel


Hele journalistens historie - Både rubrik, evt. underrubrik, byline og brødtekst. Artikler kaldes også historier. Artikler har oftest form som; reportage, feature, nyhed eller baggrund. [Se Historie]
Kilde: viden.jp.dk

9

0   0

baggrund


Eller baggrundsartikel. En 'Baggrund' er hos journalister ikke et grafisk element. Det er en større og mere omfattende artikel med et uddybende handlingsforløb, der som regel skal supplere en aktuel nyhedshistorie. Baggrunde er hyppige i lørdags- og søndagsudgaverne for at samle op på ugens begivenheder. Baggrunden skal give læseren en forståelse a [..]
Kilde: viden.jp.dk

10

0   0

billedtekst


Billedteksten skal hjælpe læserne til at få mest muligt ud af et billede, en grafik eller foto. Det er vigtigt, at personer, der kan genkendes, nævnes med for- og efternavn. Oftest står fotografens navn til sidst.
Kilde: viden.jp.dk


Log venligst ind for at se alle 61 definitioner