pchjaelpen.dk

Woonplaats:1
opstemme modtaget8
nedstemme modtaget15
Karma:-6 (stem op-stem ned)0 optjente Badges

Der blev ikke fundet nogen badgesDefinitioner (272)

1

1   1

activemovie


En multimedie-standard i Windows 98, der giver forbedret fremvisning af MPEG-audio og -video, WAV- og AVI-filer samt QuickTime video.
Kilde: pchjaelpen.dk

2

1   1

buffer


Midlertidigt lager. Hvis en computer ikke er klar til at modtage data, opbevares de i bufferen og overføres til behandling, når computeren er klar.
Kilde: pchjaelpen.dk

3

1   1

båndbredde


Måleenhed for kommunikations-kapaciteten eller dataoverførselshastigheden mellem to enheder. Måles typisk i bit eller byte pr. sekund.
Kilde: pchjaelpen.dk

4

1   1

cyberspace


Et ord opfundet af science-fiction forfatteren William Gibson, til at beskrive et altomfattende computernetværk i fremtiden. Nu bruges ordet ofte om hele den verden, der findes på Internettet. Ordet er dog temmeligt diffust og bliver bl.a. også brugt i forbindelse med virtual reality-teknikken. Forstavelsen Cyber misbruges i alle mulige forbindelse [..]
Kilde: pchjaelpen.dk

5

1   2

download


At downloade betyder at kopiere data (fx programmer) fra en computer på Internettet til ens egen PC. Download sker fx via FTP.
Kilde: pchjaelpen.dk

6

1   1

pap


Password Authentication Protocol.Et sikkerhedssysem, der træder i kraft, når en bruger kobler sig på en Internetudbyder.
Kilde: pchjaelpen.dk

7

1   1

robot


I forbindelse med internettet er en robot et program der udfører nogle services automatisk f.eks. at surfe rundt på alle internetsider og læse Meta-tags for en søgemaskine.
Kilde: pchjaelpen.dk

8

1   1

www


World Wide Web. Den mest kendte service på Internettet, hvor man kan springe fra det ene HTML-dokument (hjemmeside) til det andet med et museklik i en browser. Den del af Internettet, som har grafisk brugerflade (interface) og som sætter ikke-specialister i stand til at navigere rundt i det globale netværk og finde information ved hjælp af en brows [..]
Kilde: pchjaelpen.dk

9

0   1

edb ordbog


A
Kilde: pchjaelpen.dk

10

0   1

acrobat


Et program fra Adobe, som kan fremstille elektroniske dokumenter. Man tager en print-fil (PostScript) og putter den ind i Acrobat Destiller. Ud kommer en .PDF-fil, som kun fylder en 10.-del af den oprindelige printfil. PDF-filen indeholder hele dokumentet med skrifttyper, illustrationer og layout. Filen kan ses på skærmen eller udskrives på en hvil [..]
Kilde: pchjaelpen.dk


Log venligst ind for at se alle 272 definitioner