kristianmadsen.dk

Website:http://www.kristianmadsen.dk
opstemme modtaget5
nedstemme modtaget0
Karma:4 (stem op-stem ned)0 optjente Badges

Der blev ikke fundet nogen badgesDefinitioner (69)

1.

1   0

Versaler


Fagudtryk for store karakterer altså A, B, C osv...
Kilde: kristianmadsen.dk

2.

1   0

Underlængde


Det modsatte af overlængde, altså afstanden fra underkanten af et minuskel-x til det yderste af underlængden på f.eks. g, y eller q.
Kilde: kristianmadsen.dk

3.

1   0

Korrektur


En tryksag læses igennem for at finde evt. fejl eller for at påtegne rettelser eller ændringer af såvel kunde som trykkeri.
Kilde: kristianmadsen.dk

4.

1   0

Kolofon


En rubrik i f.eks. avis eller ugeblad hvor redaktionen gør opmærksom på data omkrin udgivelsen af mediet. F.eks. trykkeri, ansvarshavende redaktør, skriftbrug, kontaktpersoner og meget andet. Kolofonen findes som regel forrest i mediet.
Kilde: kristianmadsen.dk

5.

1   0

Dummy


En oversigt over en sides opbygning - eller en plan over en bogs opbyggelse i.h.t. farve, sider og f.eks. bogbinding. Kaldes også en sideudskydning. Kan også være et håndfremstillet eksemplar af en tryksag eller emballage til brug for præsentation for kunden eller ved fotografering.
Kilde: kristianmadsen.dk

6.

0   0

Å


Å’er Se floder.
Kilde: kristianmadsen.dk

7.

0   0

Vignetter


Disse har altid været brugt i bøger og tryksager som grafisk krydderi. Ofte har vignetter omkranset sidetallet øverst eller nederst på siden. Vignetter bruges stadigvæk i dag. Ofte er det de gamle tegn, der blot er gjort mere stilrene. Disse små vignetter er tit samlet som en skrifttype, f.eks. Za [..]
Kilde: kristianmadsen.dk

8.

0   0

Verso


(Latin; Versus = Modsat) er den vensre side i et opslag. Hvis tryksagen f.eks. er et blad, er versosiden at betragte som bagsiden. Selv ved papir uden tryk kan man tale om en versoside, som er den side, der under fremstillingen vender nedad mod wiren (nettet). Skæremaskinens efterladte ægkant er skarp på versosiden og rund på [..]
Kilde: kristianmadsen.dk

9.

0   0

Uncialskrift


Oprindeligt en håndskrift, der blev benyttet helt tilbage fra år 200. Uncialer kendetegnes ved at være selvstændige bogstaver med afstande, der lader hvert enkelt bogstav komme til sin ret. I forhold til kvadratskriften, som er uncialernes forgænger, er skriftens linier afrundede, hvilket gjorde den hurtigere og letter [..]
Kilde: kristianmadsen.dk

10.

0   0

Udpunktering


Den række af punktummer (eller anden form for tegn), som udgør opholdet mellem f.eks. tekst og tal i et skema eller en tabel, hvor flere tekstlinier står over hinanden, og hvor tallene skal holde lige bagkant.
Kilde: kristianmadsen.dk


Log venligst ind for at se alle 69 definitioner