Betydning bagtale
Hvad betyder bagtale? Her kan du finde 3 betydningen af ordet bagtale. Du kan også selv tilføje en betydning af bagtale

1

0 Thumbs up   0 Thumbs down

bagtale


At samtale om en tredje (ikke tilstedeværende) person - uden at den person som omtales ved hvad der bliver sagt om vedkommende. Det kaldes også at tale "bag om ryggen" på andre personer eller at sladre om andre personer. Hensigten er underordnet modsat "bagvaskelse", hvor det netop er hensigten at få personen ned med nakken. Det essentielle i definitionen er at man skjuler de (typisk personlige) informationer, som man modtager om personen for den person, som bliver omtalt.
Synonymer: Sladder, rygter, "at tale bag om ryggen", bagvaske
Jonas Brincker - 13. september 2023

2

1 Thumbs up   2 Thumbs down

bagtale


slander
Kilde: statsci.org

3

2 Thumbs up   4 Thumbs down

bagtale


Det er muligt, at det, at bagtale, kun betyder at tale nedsættende om andre; men jeg mener, der mangler lidt mere, nemlig hvis man samtidig foregiver ikke at tale nedsættende.
Eksempel:
Hvis jeg siger til A, at min nabo, B, er dårlig til sit arbejde og derefter, når jeg taler med B foregiver, at jeg synes, han er dygtig til sit arbejde, så er det bagtalelse.
Men hvis jeg siger til en minister, at han er aldeles inkompetent, og jeg til enhver tid vil stå ved min udtalelse - måske også i pressen, så mener jeg, det er kritik og ikke bagtalelse.
Jørgen Gormsen - 26. marts 2021

<< bageri bagved >>

Betydning-definition.com er en ordbog skrevet af folk som dig og mig.
Venligst hjælp og tilføj et ord. Alle slags or er velkomne.

Tilføj betydning