vinsiderne.dk

Website:http://www.vinsiderne.dk
opstemme modtaget5
nedstemme modtaget1
Karma:3 (stem op-stem ned)0 optjente Badges

Der blev ikke fundet nogen badgesDefinitioner (570)

1.

1   0

Spontangæring


Gæring hvor den naturligt forekommende gær, der befinder sig på druernes overflade, står for gæringen, modsat den gæringsproces, hvor udvalgt gær tilsættes for at opnå en bestemt smag eller for at redde en naturlig gæring, der går i stå for tidligt. Se også kulturgær.
Kilde: vinsiderne.dk

2.

1   0

GG


Forkortelse, der ofte optræder på tyske vinetiketter. Står for Grosses Gewächs.
Kilde: vinsiderne.dk

3.

1   0

Dolce


Italiensk, betyder (i sammenhæng med vin) sød.
Kilde: vinsiderne.dk

4.

1   0

Cuvée


Fransk ord, der egentlig referer til en vinbeholder. Udtrykket bruges typisk på etiketten til at differentiere mellem forskellige kvaliteter. En ejendom kan f.eks. have en Cuvée Tradition, en Cuvée Speciale, en Cuvée Prestige eller en Cuvée Vieilles Vignes indenfor samme appellation og år [..]
Kilde: vinsiderne.dk

5.

1   0

Biodynamisk


Udover at arbejde efter økologiske principper arbejdes der med behandling af jorden med specielle komposteringspræparater. Derudover tilrettelægger den biodynamiske avler sin produktion i forhold til månens position i forhold til stjernetegnene.
Kilde: vinsiderne.dk

6.

0   0

Åben


Når vinens duft og smag springer en umiddelbart i møde. Modsat lukket.
Kilde: vinsiderne.dk

7.

0   0

Ønolog


Universitetsuddannet vinmager. Konsulterende ønologer spiller en stor rolle for mange vinproducenter, og de har medvirket og medvirker i høj grad til et generelt og markant kvalitetsløft. Faren er en vis ensartethed, når mange producenter benytter samme super-ønolog med en meget personlig stil.
Kilde: vinsiderne.dk

8.

0   0

Økologisk vin


Indtil 2012 eksisterede begrebet økologisk vin ikke i Europa. Der fandtes kun vin fremstillet af økologisk dyrkede druer, som bl.a. betød at der ikke måtte bruges kunstgødning, og at der ikke måtte sprøjtes mod ukrudt. Men det er vedtaget i EU, at fra og med høsten 2012 må vinen kaldes øko [..]
Kilde: vinsiderne.dk

9.

0   0

Ædel råddenskab


Se Botrytis cenerea.
Kilde: vinsiderne.dk

10.

0   0

Zweigelt


Østrigs mest plantede blå druesort. I 2009 udgjorde arealet 6476 ha svarende til 41,1% af arealet med blå sorter. Druen er krydsning mellem Blaufränkisch og St. Laurent. Den blev fremstillet af Fritz Zweigelt i 1922. Den går også under navnene Blauer Zweigelt og Rotburger.
Kilde: vinsiderne.dk


Log venligst ind for at se alle 570 definitioner